Hangar 5

HANGAR 5 blev etableret i 2015. Vi arbejder i krydsfeltet mellem arkitektur og design. Vores vision er at skabe æstetiske skræddersyet løsninger til både private og erhverv gennem kompromisløst skandinavisk design og et gedigent dansk håndværk. Vores værksted og tegnestue laver alt lige fra unikke møbler, rå smedejernstrapper, tidløse funktionelle køkkener til til- og ombygning, nybyg, sommerhuse og alt derimellem.

HANGAR 5 udspringer af en enorm skabertrang. Kort sagt elsker vi at bygge. Vi favner både de større arkitektoniske byggeprojekter og mindre unika designs. Fælles er – uagtet – om det er større arkitektur, interiørdesign eller enkeltprodukter, at vi udfordrer det eksisterende og tør tænke i alternative materialer, former og farver, så slutproduktet og materialevalget sidder lige i skabet – og spiller helt perfekt sammen med det omgivende miljø.

Det vigtigste for os er, at du kan se dig selv i det, vi skaber.

HANGAR 5 holder til i det rekreative naturområde på den nedlagte flyvestation i Værløse – i ja, en gammel Hangar. Her har vi i hyggelige, men rå og uformelle lokaler samlet tegnestue, idé hus og værksted i ét. I værkstedet har vi både smedje og snedkeri og kan derfor bogstaveligt talt designe et produkt på tegnestuen og derefter bygge det på stedet. Netop dét, gør os unikke og yderst gennemsigtige. Der er ikke nogen usynlige produktionsled, men derimod en helt klar og smidig proces fra idé til endeligt design. For dig, betyder det, at din drøm opstår i tæt samarbejde med tegnestuen og værkstedet – og med en markant kortere produktionstid og et håndholdt forløb.

Menneskerne

Christian ”Krølle” Nielsen

Christian eller bare ”Krølle” som også stod bag på trøjen under hans fodboldkarriere – startede sin enkeltmandsvirksomhed op tilbage i 2016, som dengang hed ”Hangar 336”. Her byggede han som autodidakt håndværker blandt andet interiør til restaurationsbranchen. Det udviklede sig dog drastisk og behovet for et større værksted, med flere ansatte var nødvendigt for at imødekomme kundernes ønske om et Hangar produkt. Krølle fik derfor etableret nyt værksted, men på samme flyvestation, blot i Hangar 5, hvor vi i dag sidder.

”For mig, er det vigtigt at skabe et miljø og en kultur herude, hvor alle trives og har det godt. Jeg tror grundlæggende på, at hvis de ansatte har passion for det de laver, og har det sjovt imens de gør det, så afspejles det også i kvaliteten i vores ydelser og imødekommer vores kunders forventninger”.

Anders Dahl Stæhr Simonsen

Anders er “head of tegnestuen”. Han er uddannet arkitekt fra Det Kongelige Danske Kunstakademis arkitektskole i 2014 og forinden også uddannet bygningskonstruktør fra KEA.

Han etablerede i 2021 tegnestuen i HANGAR 5 og tegner til dagligt de overordnede linjer.

“I min optik handler det i høj grad om at parkere egoet og finde den helt rigtige løsning for en given virksomhed eller familie og deres økonomi. Måske præsentere dem for noget de ikke nødvendigvis selv havde set og på den måde gøre en forskel for kunden.”

Mathias Lucas Macnamara

Mathias er uddannet bygningskonstruktør fra KEA i januar 2020.

Som bygningskonstruktør i HANGAR 5 står han for myndighedsbehandling og projektering. Han gennemtænker løsninger og sørger for vores design altid er bygbare.

Han er en vaskeægte problemknuser, som tænker ud af boksen. 

“Jeg holder meget af den store grad af frihed, som arbejdet rummer og ikke mindst de mange facetter. Desuden finder jeg en kæmpe tilfredsstillelse i at tegne noget, for så at se det blive produceret på den anden side af væggen. Det er der enormt meget læring i.”

Jonas Mortensen

Jonas er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademis arkitektskole i 2017 med speciale i parametrisk design.

Jonas må om nogen anses for at være fagnørd. Han elsker at nørde tingene til bunds, når han sidder med visualisering og design af projekter. Det er Jonas’ ansvar at billedliggøre kundernes drømme og visioner i 3D- tegninger, hvor alle materialer, fronter og konkrete løsninger bliver visualiseret.

“Det er fedt for kunden at se projektet så tæt på virkeligheden som overhovedet muligt – inden selve byggeprocessen begynder. Det er det også for os. Og så er det fantastisk, at værkstedet er lige på den anden side af kontoret, så vi kan følge processerne og have en daglig dialog med håndværkerne. Den synergi er jeg fuldstændig forelsket i.”

Dan Telling

Dan Telling er uddannet tømrer i 1999 og har efterfølgende videreuddannet sig til bygningskonstruktør på Haslev BTH. Dan elsker, at der er gang i den, og at hverdagen er alsidig. Kombinationen af håndværk og konstruktion, kan han på fornemmeste vis kombinere i HANGAR 5.

“Det er skønt, når dagene ikke er ens. Og særligt det der samspil, hvor man stadig er tæt på selve produktionen, fordi man sidder lige på den anden side af væggen. Den synergi der er mellem tegnebordet og værkstedet er helt ideel.”

Bjarke Kvich

Bjarke er uddannet møbelsnedker og fik sit svendebrev i 2007.

Siden da, har han bevæget sig inden for fagets mange facetter, dog har han altid haft et særligt stort fokus på design og produktudvikling.

I 2019 blev Bjarke ansat som værkfører i HANGAR 5. Bjarke har til dagligt overblikket og ansvaret for, at produktionen kører bedst muligt i Hangaren, og det er hans ansvar at optimere hele processen fra tegnestuen til produktion til endeligt produkt.

“Design og produktudvikling er min helt store passion – altså selve forædlingen og optimeringen af produkterne lige fra idé til den endelige udgave. Men hele paletten er super interessant.”

Emil Toldbod

Emil er uddannet klejnsmed fra Ballerup Tech i 2019 og har desuden en master i fine art fra Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Det er især kærligheden til arbejdet med metal, der driver Emil. Han bruger selvfølgeligt sin viden og erfaring fra Kunstakademiet i arbejdet i hangaren, men det er særligt den metodiske og stringente arbejdsproces, der fascinerer ham. Emil er en detaljerytter af kaliber, men elsker den lidt mere uortodokse tilgang og omgang, som er kendetegnende ved HANGAR 5.

“Jeg elsker at arbejde et sted, hvor der er en super flad struktur, og hvor vi har et venskab både i og udenfor hangaren. Det er bestemt ikke en håndværkervirksomhed i traditionel forstand.”

Lukas Kristoffer Brorfelde

Lukas er uddannet maskinsnedker fra Herningsholms Erhvervsskole i marts 2018 og var i lære hos Malte Gormsen.

Han er en præcisionens mester og en vaskeægte detaljerytter – måske netop derfor vandt han DM i skills i 2017 i maskinsnedkeri. Han er typen, som først er helt tilfreds, når produktet står knivskarpt og lækkert. Lukas’ motto er “godt humør giver godt håndværk” – og det må man sige, at det gør.

“Jeg elsker at blive udfordret og komme ud af min komfortzone. Men det, at skabe ting og gøre det enestående, er et kæmpe drive for mig.”

Karl Emil Milsted

Karl Emil er udlært fra Emil Nielsens smedjeværksted i 2019 og har lige siden været en del af klejnsmedjeteamet i HANGAR 5.

Efter eget udsagn er han god til det hele og lidt af en problemknuser. Han elsker at finde løsninger på udfordringer, der på papiret, er mere eller mindre umulige.

“Det, der tænder mig, er hele den kreative del af arbejdet. Og så at gøre mennesker glade. Altså det der med at aflevere et virkelig fedt produkt til kunden. Det er fedt.”

Jakob Stockmarr

Jakob er uddannet møbelsnedker fra NEXT CPH i Rødovre i marts 2021 og blev umiddelbart efter ansat i HANGAR 5. Han er en klassisk møbelsnedker med styr på design, finish og rene overflader. Han nyder hele den kreative proces fra idé til et færdigt møbel, der står helt spitze og lækkert.

“Jeg elsker at forme med hænderne og har altid haft den der sådan lidt kunstneriske tilgang til håndværket.”

Søg